Çay Çeşitlerini Derledik ! Hangi Çay Neye İyi Gelir ?

Çay Çeşitlerini Derledik ! Hangi Çay Neye İyi Gelir ?


 
Siyah, beyaz, kırmızı, yeşil... çay dünyası, gökkuşağının tüm renklerini içerir. Bunca çeşit ve aroma zenginliği içerisinde, sizi gülümsetecek bir çay demi bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Size ilham verenin ne olduğunu bulmak için bu metni okumadan geçmeyin.Çok eski tarihlerden beri kullanılan bitki çaylarının bilinen bir çok faydası var. Bitki çaylarının genellikle kaynamış suda bir kaç dakika demlemeye bırakılarak içilmesi önerilir. Bir çok hastalığın tedavisinde yardımcı olarak kullanılan bitkiler kesinlikle bir uzmana danışılarak tüketilmelidir. Şifa deposu olan bitkiler eğer bilinçsizce kullanılırsa zararlı da olabilir.

 
Yeşil Çay ;
Asya'nın temel besin maddelerinden biri olan ve çay yaprağının daha küçük bir türü ile hazırlanan yeşil çay, günümüzde Batı dünyasında oldukça benimsenmiştir. Üretim adımları siyah çaya kıyasla daha farklıdır ve kararma (oksidasyon) sürecinden geçmez.Demlenmiş yeşil çay, diğer lezzetler ile kombine edilebildiği gibi tek başına da keyfini çıkarabileceğiniz bir lezzettir. Yeşil çaya yasemin eklemek son derece popülerdir ve yine kızılcık nar, tarçın gibi keskin tatlarının da kullanıldığı çok sayıda yeşil çay tarifi vardır.Güçlü bir antioksidandır, kansere karşı koruma sağlar, kötü kolesterolü düşürür, kalp sağlığına iyi gelir, kan basıncını düşürür, diş çürüklerini önler, diş eti hastalıklarına karşı koruma sağlar, metabolizmayı hızlandırır, kilo vermeye yardımcı olur, bağışıklık sistemini güçlendirir.

 

Papatya Çayı ;
Uyku bozuklukları tedavisinde kullanılır, romatizmal rahatsızlıklar için kullanılır, deri döküntüsüne yol açan cilt hastalıklarının belirtilerini hafifletir, gastrit ve ülseratif kolit tedavisinde kullanılır, sabah bulantılarını hafifletir, alerji belirtilerini azaltır, stresi azaltır mide kasılmalarını engeller, kaygıyı azaltır ve genel bir rahatlama sağlar, bağırsak sorunlarını giderir, bağırsak iltihaplanması tedavisinde yardımcı olarak kullanılır, kasları gevşetir, krampları azaltır, diş eti hastalıklarını önler, sakinleştirir, karaciğeri çalıştırır, adet dönemi kasılmalarını hafifletir, bağışıklık sistemini güçlendirir, apse tedavisinde gargara suyu olarak kullanılır.

 
Rezene Çayı ; 
Hazımsızlık, mide ağrısı, gaz ve sindirime bağlı diğer problemler için içilebilir. Ancak rezene çayının, diğer bitki çaylarında olduğu gibi, fazla tüketiminin bazı yan etkileri olabileceğini unutmayın.Rezene çayı genel olarak hazımsızlık, mide ağrısı, gaz ve sindirime bağlı diğer problemler için içilebilir.Ancak rezene çayının, diğer bitki çaylarında olduğu gibi, fazla tüketiminin bazı yan etkileri olabileceğini unutmayın. Örneğin doğum kontrol hapı kullananların, östrojen takviyesi alanların rezene ürünleri kullanması, bu ilaçların vücut tarafından emilimini olumsuz yönde etkilediği için önerilmemektedir.Herhangi bir rahatsızlık nedeniyle düzenli olarak ilaç kullanıyorsanız, rezene çayı içmeye başlamadan önce doktorunuza danışmanızı öneririm.

 
 Isırgan Otu Çayı ; 
İdrar söktürücüdür, yüksek miktarda demir içerir, anemi tedavisinde yardımcı olarak kullanılır, sindirim sistemini ve diğer organları temizler, artrit semptomlarını hafifletir, idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır, karaciğeri temizler böbrekleri temizler, öksürüğe iyi gelir, bağışıklık sistemini güçlendirir, soğuk algınlığına iyi gelir, saman nezlesinin tedavisinde kullanılır, sindirimi düzenler.

 
Ada Çayı ; 

Latince `iyileştirmek` anlamına gelen ada çayı zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar, beyin fonksiyonlarını geliştirir, bronşit ve astım belirtilerini hafifletir, karaciğeri temizler idrar yolu enfeksiyonunun tedavisine yardımcı olur, aşırı terlemeyi azaltır, stresi azaltır, sakinleştirir, menopoz sonrası belirtileri hafifletir, saçların beyazlamasını yavaşlatır, mantar enfeksiyonlarına karşı kullanılır, hafızayı güçlendirir, Alzheimer'a karşı yardımcı olarak kullanılır, kan şekerini düşürür, dişeti iltihaplanmasına karşı kullanılır, ağız yaralarının tedavisinde kullanılır, sinirsel baş ağrısını hafifletir, safra kesesini çalıştırır, gargara suyu olarak kullanılır, boğaz ağrısını alır.


 
Biberiye Çayı ;
En çok hazımsızlık ve kabızlık gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarında kullanılan biberiye çayı; hafızayı güçlendirir, konsantrasyonu arttırır, toksinlerin vücuttan atılmasını hızlandırır, bağışıklık sistemini güçlendirir, kan dolaşımını arttırır, beyin ve kalp gibi hayati organlara daha fazla oksijen taşınmasını sağlar, baş ağrısı ve migren ağrılarını hafifletir, stresi azaltmaya yardımcı olur

 
Melisa Çayı ;
Nane familyasından olan melisa bitkisi uyku sorunlarında kullanılır, sinirleri yatıştırır, stresi azaltır, mide rahatsızlıklarını azaltır, sindirim sorunlarına karşı kullanılır, gaz giderir ateş düşürür, ter atılmasını sağlar.

 
 Kuşburnu Çayı ;
Kan basıncını düzenler, romatizma ağrılarını hafifletir, kanserli hücrelerin yayılmasını yavaşlatır, kötü kolesterolü düşürür, şeker hastalığına karşı koruma sağlar, yüksek miktarda C vitamini içerir, bağışıklık sistemini güçlendirir, soğuk algınlığı tedavisinde kullanılır, cilde doğal parlaklık verir, doğal bir antioksidandır, idrar yolu hastalıklarına karşı koruyucudur, idrar söktürücü olarak kullanılır.




IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.