Tiitanik Hakkında İnanamayacağınız Gerçekler

SDGSDGSDDTitanik Hakkında İnanamayacağınız  Gerçekler

Titanik buz dağına çarpması ve batması ile ünlenen bir gemi. 20. yüzyılın teknolojisinde bir devrim olarak nitelik kazanan bu gemi 15 Nisan 1912 tarihinde battı. Bu olay dünyada şok ettisi yarattı çünkü batmayan bir gemi olarak tanınmışdı lakin kimse buz dağını hesaba katmamıştı. Akıllarda kalan Titanik gemisin hakkında bazı bilinmeyen gerçekler ;
 
1- Gemi batarken müzisyenler müzik çalmaya devam etmişlerdi

Titanik buz dağına çarpınca, kaptan yolcuların can kurtaran botlarına hücum etmesini engellemek için gemideki müzisyenlere güvertede konser vermelerini emretti. Geminin batacağı iyice anlaşılınca, grup konserlerinin bittiğini söyleyecek ve kalabalığa veda edeceklerdi. Ancak fikirlerini değiştirdiler. Gemiyle birlikte sular altında kalana dek enstrümanlarını çalmaya devam ettiler. Bu olay, aslında Titanik filmini izleyenlerin aşina olduğu bir detay.
 2- Can Kurtaran Botlarının Az Olması

Gemi, 64 adet cankurtaran botu alabilecek kadar büyüktü. Eğer bu kadar bot olsaydı, zaten yolcuların tamamı kurtulacaktı. Ancak geminin batmayacak bir gemi olduğu düşünüldüğü için, gemi tasarımcısı yalnızca 20 filikalık yer ayırmıştı. Ayrıca her bir filika 50-60 kişi kapasitesindeydi. Ancak geminin boşaltılması sırasında her filikaya 20 kişi yerleştirildi. Bu nedenle birçok kişi ya donarak ya da boğularak, korkunç bir biçimde öldü.
3-Fırıncı bir şişe viski içtiği için kurtuldu

10 nolu filikanın kaptanı olması gerekiyordu. Ancak fırında işi bittiğinde filikaların hepsi tükenmişdi. Bunun üzerinde gemi batana kadar burada kalan fırıncı, 2 saat 40 dk boyunca bir şişe viskiyi midesine indirdi. Batış gerçekleştiğinde ise buz gibi suyu, kanındaki alkol sayesinde hissetmedi. Gün doğunca gözüne kestirdiği bir filikaya binmeye çalıştı ancak filikanın kenarında bile yer yoktu. Saatlerce bu filikanın kenarına tutunmuş bir şekilde, belden aşağısı suyun içinde yardım gelmesini bekledi. Sonunda bu kazadan hiçbir yerine bir şey olmadan kurtuldu.

 4-Batmayan gemi aslında batması için tasarlanmış gibiydi

Titanik için "batmaz gemi” denmesi, aslında geminin alt kısımlarının tasarımından kaynaklanıyordu. Alt kısım göz göz ve birbirinden yalıtılmış odalar şeklinde tasarlanmıştı. Ancak bir kusur vardı; su bu odalardan birbirine sızmıştı. Ayrıca ilk önce bir odanın tamamen suyla dolması, geminin bir yanını aşırı ağır yapıyor ve aşağı çekilmesini sağlıyordu.
 5-Gemide daha önce başka bir gemiden kurtulan bir yolcu vardı

Raymond, 24 Kasım 1871’de birbiriyle Montevidio Limanı’na dek yarışacak iki gemiden birine binmişti. Raymond’un bindiği gemi, bu hararete dayanamadı ve kazan dairesi patladı. 164 yolcudan 65’i kazadan kurtuldu, diğerleri yanarak öldü. Bu olaydan sonra Raymond gemiye binmeye tövbe etmişti ama Titanik’i görünce dayanamadı. Hemen bir bilet aldı. Kaza gerçekleştiğinde ise bu sefer şansı yaver gitmedi.
6-20 yıl içinde tamamen yok olacak

Titanik 100 yıldan fazladır sular altında ve paslanıyor. Halomonas Titanicae isminde yeni bulunan bir bakteri ise bu pasları yiyerek hayatta kalıyor. Bu gidişat devam ederse, 20 yıl içinde ufacık bakteriler devasa gemi enkazını yiyip bitirecekler.













IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.